2015. június 23., kedd

Gent

Amikor Dóri mama és Nagyapó nálunk töltött egy hetet, a hétvégre Marcival megszöktünk három napra Belgiumba.

Pénteken Gentet fedeztük fel a gyönyörű nyári napsütésben, itt ugyanis tényleg nyár van, Hágával ellentétben...

Felmásztunk a harangtoronyba, ahonnan mesés a kilátás. Itt gyakoroltuk a selfie készítést, van még hova fejlődnünk. :-)



Innen szúrtunk ki egy kedves kis napsütötte teraszt a városháza mellett, ahol első belga sörünket ittuk, amit még sok másik követett. :-)

Megnéztük a hatalmas templomokat, amiből itt több is van, a grófi várat, a régi húspiacot, rengeteget sétáltunk a romantikus kis utcákon, gyönyörködtünk a Leile parton és ittunk dobozos sört a Vrijdagmarkton.







Csónakázni is akartunk, de amikor már éppen kényelembe helyeztük magunkat 15 másik ember társaságában, egyik pillanatról a másikra leszakadt az ég és bár mindenki pánikszerűen kimenekült a csónakból, egy perc elég volt arra, hogy bőrig ázzunk. 

Szombaton a festői Brugge városába látogattunk, ez azonban egy újabb bejegyzés témája lesz majd.

Mivel errefelé nagyon sokáig van világos, éjszakai pompájában csak Gentet csodálhattuk meg, mert itt laktunk a Szt. Bravo katedrális lábánál.

Találtunk egy nagyon hangulatos kocsmát, ahol 250 féle sörből választhattunk. A pultnál egy kosár volt a plafonra lógatva, benne fél pár cipők. Aki egy bizonyos sört rendelt, aminek speciális pohara van, annak biztosíték gyanánt ebbe a kosárba helyezték a cipőjét, amíg meg nem itta a sört.






Vasárnap délelőtt bepótoltuk az elmaradt genti hajókázást, ettünk a kihagyhatatlan belga waffelből és rohantunk haza a gyerekekhez, mert nagyon jó volt kettesben, ránk is fért a kikapcsolódás (meg a reggel 10-ig alvás), de azért már hiányoztak ezek a kis angyalok!





Ez úton is köszönjük Dóri mamának és Nagyapónak, hogy amíg mi kettesben töltődtünk, ők vigyáztak a gyerekekre!

(Azt csak zárójelben jegyzem meg, mellékesen a bejegyzés végén, mert semmi sem ronthatta el a jó kedvünket, hogy amint átléptük a határt Hollandiában megint felhők és hideg fogadott...)











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülünk minden megjegyzésnek, írjatok! :-)