2015. október 13., kedd

Nemo Science Center

Hétvégén Amszterdamban jártunk. Egyrészt, hogy találkozzunk Zsófi barátnőmmel, aki ott él. Másrészt, hogy megnézzük a Nemo Science Centert. Ez az otthoni Csodák Palotájához hasonló dolog. Nagy élmény volt a gyerekeknek és nekünk is. Négy órát töltöttünk ott, de még így sem néztük meg, próbáltunk ki mindent!



Az öt emeletes épület minden emelete más korosztályt céloz meg. Az első szinten töltöttünk a legtöbb időt, de a többi helyet is úgy csinálták meg, hogy rendkívül interaktív volta miatt a kisebbek is élvezték, habár a lényeget valószínűleg nem értették meg. Mint például a sejt különböző részeinek szemléltetésénél vagy a tiniknek szóló részeken! :-)




Legnagyobb sikere az óriási buborékoknak, a rengeteg tükörnek, az építhető játékoknak volt. Sajnos felsorolni sem tudom mennyi mindent láttunk, próbáltunk ki ezen a szuper napon! 

Itt épp a villámokkal ismerkednek:

Amint látjátok a buborékokat nem csak mi élveztük! :-)




Játék a hangokkal:


Adenovírus építés Apával...



Víz és nap energia újrajasznosítása: ha elég vizet sikerül Hangának összegyűjtenie középen táncol a világító barbie baba! :-) Mögötte a fiúk napenergiát gyűjtenek valami más játék mozgatásához.


Mágnesezés Zsófi nénivel ;-)


Építészet alapjai egy építésszel


Egy kis földrajz:


Az óriás kerék, ahol Marcika legjobb szórakozása az volt, hogy a lepotyogott darabokat a helyére tette, mert rend a lelke mindennek! :-)


A megunhatatlan tükrök



Zsófi nénivel elmerültek:


Mi a különbség a fiú és a lány gyerek között?


Igaz hollandul van, de nagyon vicces.


Ki a kicsi, ki a nagy?



Miután nagy nehezen kicsaltuk a gyerekeket innen sétáltunk egy kicsit a napsütötte Amszterdamban, majd hajókáztunk egy kicsit. Este senkit nem kellett altatni!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülünk minden megjegyzésnek, írjatok! :-)