2015. június 7., vasárnap

Tyityi, Móni és Marcika újabb esése

A hét elejét nálunk töltötte Tyityi (nagynéném) és Móni (unokatestvérem).



Ők is, mint eddig mindenki kihozták a pár napból a maximumot: Megnézték Hága legfőbb nevezetességeit, (pulcsiban és mellényben) sütkéreztek velünk a tengerparton, elvonatoztak Amszterdamba, kipróbálták a piaci forgatagot és a sajtos néninél a jobbnál jobb sajtokat, sőt  még Delftbe is elugrottak egyik délután.

A piacot majdnem ki kellett hagyniuk, mert Marcika induláskor akkorát esett a házunk előtt a járdán, hogy a mellett, hogy megint lehorzsolta az arcát, belül (megint) szétnyílt a szája. Ömlött a vér és persze vígasztalhatatlanul ordított. Pont mire az előző esése hegei már elhalványultak a homlokán és az orrán. Nem csodálnám, ha a szomszédaink azt hinnék, hogy valami nincs rendben nálunk...

(Ide akartam egy képet tenni az esés utánról, de nem mertem: hátha vannak gyengébb idegzetű olvasóim. Sajnos nem tudom hogyan kell 18-as karikát tenni rá...)

Végül egy órával később, de eljutottunk a piacra. Nekik is az volt a benyomásuk, hogy nem igazán Európában érzik magukat, mint mindenkinek. A kedves sajtos néni velük is végig kóstoltatta a jobbnál jobb sajtokat, alig győztek választani. És itt a kis piaci sajtos bódéban mit vettem észre? Ziegler sajtos ostyát árulnak! :-)


Hiába készítettem fel Tyityit és Mónit az itteni időjárásra, volt olyan nap, hogy minden meleg ruhájuk rajtuk volt, mégis fáztak a csontig hatoló szélben. Amikor kérdezték mit hozzanak azt kértem, hogy nyarat!! Amit utolsó napra meg is hoztak. 


Igaz csak kettő napig tartott a holland nyár, de az nagyon jól esett. Kicsit töltődtek a napelemeim, június 28-ig már csak kihúzzák valahogy. 




1 megjegyzés:

  1. tök jó volt minden,az idő sem halványította el Hollandia szépségét és szinességét,megtapasztaltuk mindegyiket és nagyon élveztük,köszi Sárika és a Család!!! <3

    VálaszTörlés

Örülünk minden megjegyzésnek, írjatok! :-)