2015. február 14., szombat

Itt a farsang, áll a bál!

Eljött a várva várt farsang. Hanga nem csak a születésnapjáig, hanem a farsangi mulatságig is számolta a napokat! A körmeit már pár nappal korábban kifestettük csillogósra. Reggel felvettük a nejlonharisnyát, a hercegnős ruhát, koronát, kifestettük az arcát, Breki a kézbe és már indulhattunk is!

Marcikának is ki kellett találnom valamit. Mivel itt nincs túl sok cuccunk és Neki még nem volt olyan határozott elképzelése a jellmezét illetően, mint a nővérének (kb mindegy mit adok rá) nem akartam ezért kész jelmezt venni. Kitaláltam hát, hogy horgász lesz. Esőnadrág és gumicsizma van nálunk, már csak egy (homokozó)vödör és egy horgászbolt kellett. Egyik este el is készültek a horgászbotok. Egy "Marcika biztos" verzió (a képen a kezében van), ami túl is élte a hétvégét és egy a saját szórakoztatásomra, ami igazi bothoz van rögzítve és tényleg tekerhető (a képen a földön). Ez utóbbira megkaptam a férjemtől életem eddigi legnagyobb dícséretét: "Olyan, mintha egy cserkész csinálta volna!" :-)



A hágai magyar közösség szervezte a farsangot. Kb 30 gyerek vett részt a mulatságon. Énekeltünk, táncoltunk, kézművesedtünk, a kedves Márta néni vezényletével mindenki felvonult a jelmezében. Hanga nagyon élvezte, alig akart hazajönni!




Marcika is beállt egy kicsit, de nem a táncra koncentrált, a kis cica lány csillogó arany cipője jobban érdekelte. :-)



Vasárnap reggel pedig ismét jelmezbe bújtak, mert a német templomban farsangi Mise volt! De ez már a következő nap története lesz... :-)

2 megjegyzés:

Örülünk minden megjegyzésnek, írjatok! :-)