2015. május 18., hétfő

Japán kert Hágában

Gyönyörű Japán kertet fedeztünk fel Hága központjában az egyik parkban. Április végétől októberig kápráztatja el az arra járókat ez a meseszép kert, amit bárki ingyenesen meglátogathat a Cingendale parkban. Maga a park is gyönyörű, a hatalmas rhododendron szegélyezte ösvényekkel. Mint mindenhol, itt is rengeteg állat van: vadliba fiókákkal, szárcsa fészekkel, bárányokkal, tehenekkel, baromfikkal és méhészettel is találkoztunk.





Maga a japán kert egy ösvényekkel, mohákkal, kis hidakkal teli körbekerített kert, ami hemzseg a nagyobbnál nagyobb fényképezőgépeket és állványokat cipelő fotósoktól. Még képregényhősnek öltözött modelleket is láttunk. 






Azt hiszem, mondanom sem kell, hogy a két gyerekkel, a futó biciklivel és a kis babakocsival eléggé feltűnő jelenség volt kis családunk a csendesen elmélkedő és fotózgató turisták között. 



A kis hidak kifejezetten tetszettek a gyerekekenek és csodával határos módon egyik sem esett bele a vízbe, pedig több kísérletet is tettek rá...


Botit is elvittük ide, az egyik napon, amit nálunk töltött múlt hét végén. Dolgozni jött ugyan Hollandiába, de a kellemeset összekötötte a hasznossal: minket is meglátogatott. Sőt egyik este még Quimby és KisPál koncerten is voltunk együtt Amszterdamban. De ez már egy másik bejegyzés témája lesz. :-)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülünk minden megjegyzésnek, írjatok! :-)