2015. február 2., hétfő

Az első egy hónap

Nagyon gyorsan elrepült az első hónap idekint! Szinte most volt még, hogy a karácsonyfa mellett pakolásztunk otthon, hogy mi fér be és miről kell lemondani fél évig (erről bővebben itt), most meg már egészen otthonosan mozgunk Hágában!
Azt hiszem elég jól belaktuk a lakást, megvan mindenünk. A környékünkön már felmértünk mindent, megvan a bolt, ahol várásolunk, a piac, ahonnan a friss zöldség, gyümölcs, sajt kerül az asztalra, felfedeztük a környék játszótereit,  és az utánfutóval már “igazi holland család” lettünk.
Alakul a hollandul értésünk is. A beszéd az nehezebb tészta azért, de az alap mondatokat már megértem főleg leírva! Hanga is lelkesen köszön hollandul a buszsofőröknek, pénztárosoknak, szépen mondja, hogy “Dankjewel”(köszönöm) és “Alsjeblief” (szívesen), Marcika idegennyelvű szókincse pedig a “dankjewel” és a  ”bye-bye”.
Marcinak is alakulnak a munkahelyén a dolgok, még ha lassan is, de biztosan. Februártól már kezdődnek az amerikai foci edzései is.
Márciusig még élvezzük az édes négyesben létet, addigra már eléggé hiányozni fog mindenki ahhoz, hogy a Vidovszky panzió megnyissa kapuit Hágában! Azt hiszem kérhetnék valami kedvezményt az ide repülő légitársaságoktól, olyan sok forgalmat generálunk majd nekik tavasszal! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Örülünk minden megjegyzésnek, írjatok! :-)